Ajax gemakkelijk langs Young Boys richting kwartfinale

Ajax plaatste zich donderdagavond voor de kwartfinale van de Europa League na een tweede overwinning op Young Boys. Na twee wedstrijden werd het in totaal 5-0. Dusan Tadic (penalty) en David Neres zorgden voor de doelpunten in het tweede duel (0-2).

Ajax begint niet sterk aan de wedstrijd en het lijkt er dan ook op dat Young Boys eerder de 1-0 maakt dan de Amsterdammers de 0-1, maar uit een counter weet Neres bij de eerste kans gelijk het net te vinden. Na een goede onderschepping van Ryan Gravenberch en een gelukkig pass van Tadic kan hij gemakkelijk afronden.

Vlak na rust krijgt Ajax een strafschop na een handsbal van een Young Boys verdediger, terwijl er bij hands van Álvarez vlak voor rust geen strafschop was voor de Zwitserse koploper. Toch wat geluk voor de ploeg van Erik ten Hag. Dusan Tadic schiet de penalty binnen en zo staat het na 49 minuten spelen 0-2. Na 55 minuten denkt Young Boys de 1-2 te maken, maar deze wordt nog afgekeurd door de aanwezige VAR, wegens buitenspel.