Van der Sar verdedigt commercieel beleid: 'Stilstand is achteruitgang'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Edwin van der Sar vindt dat men in Nederland met elkaar moet kijken hoe we als voetballand kunnen groeien. Dit stelt hij in zijn column in De Telegraaf, naar aanleiding van de kritiek die Ajax krijgt voor het commerciële beleid. Volgens de algemeen directeur hoort het beleid van Ajax bij de doelstelling: structureel aanhaken bij de Europese top.

Vaak gaat het wat betreft dat aanhaken over de sportieve prestaties, maar Van der Sar beseft dat Ajax zeker op andere gebieden het gat ook moet zien te dichten. Bijvoorbeeld op financieel gebied. Het zijn dingen waar Van der Sar ook graag de rest van Nederland in mee wil nemen. 

'In het buitenland zijn bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van tv-rechten. Er komen nieuwe dingen aan. Denk aan de streamingdiensten. Voorlopig zit de Eredivisie nog in het FOX Sports-contract, maar je moet wel alert zijn', aldus Van der Sar. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129086/van-der-sar-verdedigt-commercieel-beleid-stilstand-is-achteruitgang