LIVE 18.00 uur | Loting groepsfase EK 2020

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor de loting van de groepsfase van het EK 2020. Tijdens deze loting hoort Nederland wie de tweede tegenstander zal zijn in Groep C. De eerste tegenstander uit Pot 1 is namelijk al een tijdje bekend: Oekraïne.

De tweede tegenstander van het Nederlands elftal - dat zelf in Pot 2 zit - is afkomstig uit Pot 3. Uit deze pot zijn Portugal, Turkije, Oostenrijk, Zweden en Tsjechië de mogelijke tegenstanders. Pas in maart 2020 weet Nederland wie het nog meer treft op het EK. Dit kan Roemenië zijn, als de Roemenen zich via de play-offs plaatsen voor het EK. Mocht dat niet gebeuren, treft Oranje mogelijk Georgië, Kosovo, Noord-Macedonië of Wit-Rusland.

Oranje speelt alle groepswedstrijden van het EK als mede-organisator in de Johan Cruijff ArenA. Het EK bestaat dit jaar zestig jaar en om die reden wordt het toernooi in twaalf verschillende Europese landen afgewerkt.

Loting Groepsfase EK 2020Groep A:

ItaliëFrankrijk/Polen/Zwitserland/KroatiëPortugal/Turkije/Oostenrijk/Zweden/TsjechiëFinland/Wales

Groep B:

BelgiëRuslandDenemarkenFinland/Wales

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127446/live-1800-uur-loting-groepsfase-ek-2020

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: ArenA, Nederlands Elftal
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff