Ajax O19 toont veerkracht en wint van Vitesse

Ajax O19 heeft woensdagmiddag een overwinning geboekt in Arnhem. Vitesse O19 werd met 1-3 verslagen door de Amsterdammers, die vroeg in de wedstrijd op achterstand kwamen, maar veerkracht toonden. Naci Ünüvar, Max de Waal en Jaymillio Pinas scoorden namens Ajax.

Het duel begon gelijk vrij fel, vooral van de kant van Vitesse. De thuisploeg speelde met het mes tussen de tanden, vrijwel de gehele eerste helft. Maar scoren deden ze ook. Binnen tien minuten stond Vitesse op voorsprong. Een aanval over links eindigde in een eigen doelpunt van doelman Harm Dieker.

Terwijl de sfeer tussen beide ploegen gespannen bleef, hield de ploeg van John Heitinga wel de focus. Het draaide in de eerste helft al de stand om. Eerst was het Ünüvar die adequaat reageerde op een kansrijke situatie, daarna was het De Waal die zijn kunsten vertoonde met een prachtige vrije trap.