Argentinië kan Martínez in januari niet opeisen voor Olympische Spelen

Bron: ajaxfanzone.nl

Argentinië speelt in januari en februari kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen en dus werd gevreesd dat Ajax dan Lisandro Martínez lange tijd zou moeten missen. In de periode dat het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen plaatsvindt, speelt Ajax tegen Sparta Rotterdam (19 januari, thuis), FC Groningen (26 januari, uit), PSV (2 februari, thuis) en FC Utrecht (9 februari, uit). De Argentijnse bond kan de verdediger annex middenvelder weliswaar oproepen voor het Argentijnse elftal onder 23 jaar maar Ajax kan weigeren hem af te staan. Clubs zijn alleen verplicht spelers af te staan als dit op de officiële FIFA-kalender staat. Het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen als ook de Olympische Spelen zelf staan niet op de FIFA-kalender en om die reden hoeft Ajax een speler niet verplicht af te staan.

‘Normaal gesproken wordt het geen probleem voor Ajax. Als Ajax echt wil, kunnen ze hem in Amsterdam houden. De regel is er dat Ajax kan zeggen dat ze hem niet vrijgeven’, aldus Martínez’ zaakwaarnemer Søren Lerby tegenover Ajax Showtime.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/09/11/argentinie-kan-martinez-in-januari-niet-opeisen-voor-olympische-spelen/

Gegevens

Spelers: Søren Lerby
Onderwerpen: FIFA, Zaakwaarnemer
Tags: Nieuws
Zaakwaarnemers: Søren Lerby