Ten Hag over tribuneplek Dolberg: 'Mogen achttien spelers meenemen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Wat trainer Erik ten Hag betreft is de formatie die hij dinsdagavond tegen PAOK Saloniki hanteert de best mogelijke voor deze fase van het seizoen. 'We moeten heel snel resultaat halen. Dit is denk ik de formatie waar de meeste automatismen inzitten en waarmee we de meeste kans hebben op een resultaat', laat hij weten aan Ziggo Sport.

Daley Blind speelt wederom op het middenveld, terwijl hij tijdens de succesvolle Champions League-campagne van vorig seizoen nog als centrale verdediger speelde. Ten Hag stelt dat hij Blind nu het meest nodig heeft op het middenveld. 'We hebben een kop nodig, een strateeg. En dat is Blind op het middenveld.' Hij ziet in de 29-jarige international dan ook een belangrijke pilaar, ook tijdens mindere fases. Zo kreeg Ajax vorige week tegen PAOK Saloniki twee tegengoals in een matige fase van de wedstrijd. Ten Hag: 'Het zal niet weer gebeuren, maar er kunnen andere problemen ontstaan. Die moeten we oplossen en daarom spelen we met Blind op het middenveld.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/124793/ten-hag-over-tribuneplek-dolberg-mogen-achttien-spelers-meenemen