Ajax wint eerste oefenduel met 2-11 van Quick’20 (Incl foto’s)

Ajax heeft dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt en tegenstander Quick’20 moest er met 2-11 aan geloven op een zeer warm sportpark in Oldenzaal.

De wedstrijd was amper begonnen of Klaas-Jan Huntelaar had zijn eerste treffer in het nieuwe seizoen al gemaakt. Uit een hoekschop schoot Huntelaar de 0-1 op het scorebord. Niet veel later benutte Huntelaar een strafschop en scoorde Quick’20 via Zwienenberg de 1-2. Leenders maakte daarop met een eigen doelpunt de 1-3 en toen was het de beurt aan Vaclav Cerny die drie maal wist te scoren. Jip Kemna scoorde vanaf de stip met een ‘Panenka’ strafschop de 2-6 waarna Noa Lang zorgde voor een 2-7 ruststand.

Erik Ten Hag bracht in de tweede helft een volledig nieuw elftal in het veld. Victor Jensen scoorde de 2-8 en Dani de Wit schoot met een strafschop de 2-9 op het bord. Dennis Johnsen gaf daarna een niet te missen kans aan Jensen en die maakte zijn tweede doelpunt van de avond. In de laatste minuut wist spits Brian Brobbey ook nog zijn goal mee te pikken. De equipe van Erik ten Hag oefent zaterdag om 12:00 uur wederom in Oldenzaal, dan tegen het Deense Aalborg BK.