Geen uitfans bij Klassieker: ‘Niet normaal dat je twee extra pelotons nodig hebt’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Er lagen plannen om uitfans van Ajax en Feyenoord vanaf komend seizoen weer te gaan toelaten bij de Klassiekers. Door twee incidenten zijn de plannen echter weer ingetrokken, zo meldt de Amsterdamse politiechef Frank Paauw tegen AT5.

Op 18 mei werd er een clash voorkomen toen de amateurtak van Feyenoord op bezoek kwam bij de Amsterdamse club Swift en een week later ging het mis tijdens de kampioenswedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 op De Toekomst.

“Bij de wedstrijd van de O19-ploegen zaten alleen ouders en familie van spelers”, aldus Paauw . “Het is toch een erecode: daar blijf je vanaf. Dat maakt de discussie wel een stuk moeilijker. In ieder geval voor dit seizoen is het van de baan. Feyenoord heeft zelf al aangegeven dat ze er vanaf zien. Dan heeft het weinig zin meer om daar verder over te praten, los van wat we zelf zouden beslissen.”

“Ik ben niet bereid om dubbel zoveel politie in te zetten, of misschien nog wel meer, bij een wedstrijd waar volwassen mensen, vooral mannen, elkaar toch nog steeds voortdurend naar het leven gaan staan. Dan zijn er wel meer prioriteiten waar ik ze op kan inzetten.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/geen-uitfans-bij-klassieker/

Gegevens

Tags: Nieuws