Serero, Ødegaard en Matavz schieten Ajax naar koppositie

Thulani Serero, Martin Ødegaard en Tim Matavz hebben Ajax zondagmiddag aan de koppositie geholpen. De drie Vitessenaren waren trefzeker tegen PSV in een duel dat eindigde in 3-3.

Het was Serero die de score opende. De Zuid-Afrikaan scoort sowieso zeer zelden, maar deed dat ook nog eens erg fraai. Hij kapte Nick Viergever uit en schoot de bal vervolgens fraai binnen. Vervolgens kregen de scheids en de VAR een hoofdrol in de eerste helft. PSV kwam na een twijfelachtige penalty op 1-1, aan de andere kant kreeg Vitesse geen penalty.

Na rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar niet voor lang. De fraaie knal van Ødegaard werd weer te niet gedaan door een goal van Luuk de Jong. Tien minuten voor tijd pakte Vitesse voor de derde keer de voorsprong.

Weer wist het die niet lang vol te houden. De bal ging nog een keer op de stip nadat Van der Werff Lozano in de rug liep. De verdediger ging eraf met een rode kaart. Met 10 man wist Vitesse de 3-3 echter vast te houden. Daardoor gaat Ajax nu op doelsaldo aan kop!