Nu wel winst voor Jong Ajax

De ploeg van Michael Reiziger heeft op bezoek in Helmond een 3-1 overwinning geboekt. Schuurs en Botman stonden uitstekend te verdedigen en hielden net niet de nul, Pereira, Gravenberch en Kühn maakte de treffers.

Jong Ajax moest, na de wedstrijd van afgelopen maandag tegen Cambuur (0-6 verlies), op zoek naar eerherstel. Waar de beloften toen na elf minuten al tegen een achterstand van 0-2 aankeken, waren het de Amsterdammers zelf die nu na elf minuten konden juichen. Na een uitstekende pass van Kühn achter de verdediging van Helmond Sport, bleef Pereira koelbloedig en schoot zijn eerste kans meteen raak.

Vervolg na rustNoa Lang speelde in de eerste helft met vertrouwen en maakte een aantal heerlijke acties. In de rust werd hij echter gewisseld, vermoedelijk met de wedstrijden tegen Willem II in gedachten. Het spelbeeld veranderde echter niet en tien minuten na rust werd de voorsprong verdubbeld. Middenvelder Gravenberch probeerde het vanuit een lastige hoek en zijn poging viel precies binnen.