Jong Ajax deelt punten op bezoek bij FC Eindhoven

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Eindhoven. De ploeg van Michael Reiziger ging op bezoek in Brabant, stond lang op achterstand, maar wist zich in de laatste tien minuten terug te vechten en een punt te behalen.

De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Dominik Kotarski, doelman van Jong Ajax, was echter al vroeg op zijn hoede. Binnen tien minuten was het tóch raak. Het was notabene oud-Ajacied Branco van den Boomen die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Drie minuten daarna lieten de beloften van Reiziger voor het eerst van zich spreken. Victor Jensen schoot na een actie van Nicolas Kühn, maar hij mikte over.

Even later dacht Jong Ajax daadwerkelijk op gelijke hoogte te komen via Dani de Wit, maar die goal werd geannuleerd. De middenvelder zou buitenspel hebben gestaan. Het spel bleef hierna op en neer golven, met kansen aan beide zijden. Voor Ajax was het opnieuw Jensen en later ook Kühn die kansen om zeep hielpen. Noa Lang was de laatste man die een kans kreeg namens Jong Ajax, maar doelman Ruud Swinkels stopte die bal. Op die manier gingen beide ploegen met 1-0 rusten.