Nederland pakt groepswinst na spectaculaire slotfase

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het Nederlands elftal heeft maandagavond na een spectaculaire slotfase de groepswinst van Groep 1 van de Nations League weten te pakken. Waar de manschappen van Ronald Koeman afgelopen vrijdag tegen Frankrijk nog uitstekend spel op de mat legden, was daar in Gelsenkirchen weinig van over. Namens Ajax stonden Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Daley Blind de hele wedstrijd in de basis.

Al na negen minuten spelen was de eerste Duitse treffer een feit. Timo Werner kreeg van de Nederlandse verdedigers alle tijd om uit te halen, en schoot van twintig meter raak. Een flinke domper voor de Nederlanders, die amper tien minuten later de tweede tegentreffer zagen binnenvallen. Een geweldige lange bal van Toni Kroos werd knap aangenomen door Leroy Sané, die de bal via het been van de moeizaam spelende Kenny Tete binnenschoot. Oranje kon gedurende het restant van de eerste helft geen vuist maken. Veelzeggend was dan ook dat de grootste kans van Nederlandse zijde via een Duits hoofd moest komen. Een voorzet van Blind werd door Niklas Süle maar net over het doel van Manuel Neuer gekopt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/117155/nederland-pakt-groepswinst-na-spectaculaire-slotfase