De Jong maakt basisdebuut voor Oranje

Bron: www.ajaxshowtime.com

Frenkie de Jong zal zondagavond in de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal gaan maken. De jonge middenvelder viel sterk in in de tweede helft tegen Peru en dat is, zoals verwacht, niet zonder gevolgen gebleven.

Samen met een andere invaller van toen, Davy Pröpper, en Georginio Wijnaldum zal de Ajacied namelijk het middenveld gaan vormen tegen de Fransen. In de achterhoede is er plaats voor een tweetal Ajacieden. Matthijs de Ligt en Daley Blind zullen samen met oud-Ajacied Kenny Tete en Virgil van Dijk de verdediging moeten verzorgen tegen de wereldkampioen.

De nummer één onder de lat bij Oranje is nog altijd voormalig Ajax-doelman Jasper Cillessen. De laatste linie, de voorhoede, wordt bezet door Ryan Babel, Memphis en Quincy Promes. De vierde en laatste Ajacied bij de selectie, Donny van de Beek, begint zondagavond op de bank.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/115275/de-jong-maakt-basisdebuut-voor-oranje