Defensief kwetsbaar JA verliest van Roda JC

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd van het seizoen vrijdagavond verloren. De ploeg van Michael Reiziger ging op bezoek bij Roda JC, maar wist daar niet te imponeren. Vooral defensief zag het er uiterst kwetsbaar uit en op die manier wist de club uit Kerkrade te winnen.

FT | Roda JC - Jong Ajax (2-1)De wedstrijd begon veelbelovend voor Jong Ajax, waar Dani de Wit al snel een grote kans kreeg na een voorzet. De middenvelder nam goed aan, maar schoot over. Ook hierna kwam nog wat gevaar van de Amsterdammers vandaan, maar zonder echt te schitteren. Jong Ajax liet in de loop van de wedstrijd veel gaten vallen in de verdediging. Roda JC weigerde er aanvankelijk van te profiteren, maar deed dat later alsnog. Mario Engels profiteerde van een fout en schoof eenvouding langs Dominik Kotarski.

Jong Ajax pakte het niet goed op na de openingstreffer, want kort erna was het ook al bijna 2-0. De bal leek bijna op identieke wijze langs Kotarski geschoven kunnen te worden, maar ditmaal kon de jongeling nog net pakken. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer en zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor Roda JC.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/114673/defensief-kwetsbaar-ja-verliest-van-roda-jc

Gegevens