De staat van Oranje: Ten Hag over intensiteit bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ten Hag hoopt deze zomer door te pakken met Ajax. © Pro Shots

Het ontbreken van het Nederlands elftal op het WK doet pijn. De constatering dat het Nederlandse voetbal achteruit holt, doet ook pijn. Ajax ondervindt hier net zo goed last van. Aan Erik ten Hag de taak om Ajax erbovenop te helpen. Het toverwoord? Intensiteit.

Door Kevin Van Nunen

Er begint in Nederland eindelijk een discussie op gang te komen over hoe het voetbal kan worden gered. We zijn het niet allemaal met elkaar eens en ‘laptoptrainers’ worden nog steeds regelmatig uitgelachen, maar er ontstaat nu tenminste beweging.

Ook Peter Bosz roerde zich. Hij kreeg bij Ajax wel eens het verwijt niet hard genoeg te trainen, maar het domste wat je volgens hem kunt doen, is beweren dat je minimaal twee keer per dag met de selectie op het trainingsveld moet staan.

Marcel Keizer kreeg bij Ajax als opdracht mee om ‘harder te trainen’, Ten Hag verwacht dat zijn spelers zich een groter deel van de dag prof voelen. Wij van Ajax Life vroegen ons af: hoe is de trainer van plan om de intensiteit van het Ajaxspel omhoog te krikken?

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24219