Denemarken wint onverdiend van Peru; Schöne valt in

Schöne vecht zich langs Peru © Pro Shots

Peru - Denemarken: geen topaffiche, wel een kans om twee Ajacieden op het hoogste podium te zien schitteren. Helaas begonnen Lasse Schöne en Kasper Dolberg op de bank. Eerstgenoemde zou nog wel invallen en was zodoende medeverantwoordelijk voor de zwaarbevochten 0-1 overwinning van zijn land.

Peru begon enthousiast. Onder aanvoering van oud-PSV’er en aanvalsleider Jefferson Farfan kwam het tot een aantal gevaarlijke afstandsschoten. André Carrillo zorgde in de openingsfase voor de grootste kans, maar zag Kasper Schmeichel geweldig redding brengen.

Na ongeveer twintig minuten sommeerde bondscoach Age Hareide Lasse Schöne om van de bank af te komen, waar William Kvist een knietje van Farfan te verwerken had gekregen. Hoewel Kvist het nog een tiental minuten probeerde, bleek een wissel onvermijdelijk. Schöne betrad zodoende in minuut 35 het veld.

Vier minuten later liet Schöne zich voor het eerst zien. Eriksen schoot zijn vrije trap vol in de muur, maar zag Schöne de afvallende bal vanaf twintig meter op doel vuren. Doelman Pedro Gallese had het schot in tweede instantie klem.