Ajax Vrouwen kampioen dankzij winst op FC Twente!

Bron: www.ajaxlife.nl

Het zijn succesvolle tijden voor Van Lunteren en de Ajax Vrouwen. © Pro Shots

Ajax Vrouwen heeft de landstitel in de eredivisie geprolongeerd! Het eerste matchpoint werd direct benut door FC Twente met 1-2 te verslaan. Dankzij de overwinning op de enige overgebleven rivaal is de ploeg van trainer Benno Nihom niet meer te achterhalen.

Ajax Vrouwen hikte best een tijdje tegen succes aan, maar inmiddels wordt de ene na de andere prijs in de wacht gesleept. Er werd vorig jaar beslag gelegd op de dubbel en ook dit seizoen liggen de rood-witte vrouwen hiervoor nog op koers.

Het eerste deel van de dubbel is in ieder geval binnen. Er werd in Hengelo onder een heerlijk lentezonnetje gewonnen van Twente, al sloeg de schrik even toe toen de tukkers op voorsprong kwamen. Hoe onverdiend ook, er moest een inhaalrace worden opgestart.

Dat lukte! Marjolijn van den Bighelaar bracht de stand vlak voor rust alweer in evenwicht en kort na de thee hielp Desiree van Lunteren de Ajax Vrouwen aan een voorsprong. Van den Bighelaar dacht halverwege de tweede helft haar tweede te maken, maar de bal werd net op tijd door Twente weggewerkt.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24093

Gegevens