De Jong adviseert toptalent: “Ajax écht een club waar jeugd de kans krijgt”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nog niet veel mensen hadden een maand geleden van Naci Ünüvar gehoord, maar door Ajax Onder-17 hoogstpersoonlijk naar de winst van de prestigieuze Future Cup te schieten ging het snel met de 14-jarige aanvaller.

In de rubriek Team van de Toekomst gaat Ünüvar in gesprek gaat met Siem de Jong. “De Future Cup was bizar. Ik was eerst al heel blij dat ik bij de selectie zat, en toen werd ik ook nog topscorer van het toernooi. Dan staat je wereld echt even op z’n kop. Dan is er ineens zoveel aandacht. Ook op social media ontplofte het”, vertelt de jonge aanvaller. “Ik hoop op mijn zeventiende in Ajax 1 te debuteren. Wat voor advies zou je me geven om dat doel te bereiken?”

“Vooral je hoofd koel houden, je niet te veel af laten leiden door randzaken. Je focus moet op het voetbal liggen”, reageert De Jong. “En je moet niet vergeten dat Ajax écht een club is waar de jeugd de kans krijgt. Het eerste halen is hier een realistisch doel. Je kan er ineens staan. Kijk naar Matthijs, kijk naar Justin. In het buitenland is dat heel anders. Daar krijgt de jeugd veel minder kansen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/de-jong-adviseert-toptalent-naci-unuvar/

Gegevens

Spelers: Siem de Jong
Tags: Nieuws