Situatie bij Ajax doet Jonk pijn: ‘Heb met ziel en zaligheid alles gegeven’

Bron: ajaxfanzone.nl

Wim Jonk was tot eind 2015 hoofd jeugdopleidingen bij Ajax, maar vertrok destijds wegens ‘onoverbrugbare verschillen’ van inzicht. Het is er in de tussentijd niet rustiger op geworden in Amsterdam, want in december moesten Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman nog het veld ruimen. De onrust bij Ajax doet Jonk pijn, zo vertelde hij vanochtend bij FoxSports tijdens de uitzending van De Tafel van Kees.

“Het gaat je aan het hart als je dat allemaal ziet. Ik heb daar met ziel en zaligheid alles gegeven. Dan doet het altijd pijn als je ziet wat daar gebeurt. Heel veel politiek, natuurlijk. Maar op een gegeven moment draai je een knop aan, ga je je focussen op wat je zelf aan het doen bent. Dan schuif je dat van je weg. Ik heb dat boek dichtgedaan. Je kunt er wel in blijven hangen, maar het staat nu ver van mij af. Dus ik weet niet wat er nu allemaal speelt”, zo besluit Jonk die tegenwoordig voor Cruyff Football werkt, een organisatie die zich bezig houdt met het verspreiden van de denkwijze van Johan Cruijff.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/05/06/situatie-bij-ajax-doet-jonk-pijn-heb-met-ziel-en-zaligheid-alles-gegeven/

Gegevens