Jong Ajax verslaat FC Emmen met 3-2

Jong Ajax heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de strijd om het kampioenschap en won na een flitsende start uiteindelijk met 3-2 van FC Emmen. Op sportpark de Toekomst stond het na een half uur spelen al 3-0 door twee doelpunten van Sierhuis en eentje van Nunnely. In de tweede helft was Emmen niet van plan om met een grote nederlaag huiswaarts te keren en speelde het een totaal andere wedstrijd waarin Jong Ajax het nog moeilijk kreeg.

Bannink bracht met twee doelpunten FC Emmen terug in de wedstrijd en had zelfs een zuivere hattrick op zijn schoen. Maar vrij voor Dominik Kotarski stuitte de Emmen-aanvaller op de doelman van Jong Ajax, die in blessuretijd nogmaals handelend optrad. De drie zwaarbevochten punten waren mede aan de Kroaat te danken. Omdat ook concurrenten NEC en Fortuna Sittard wonnen blijft de spanning aan kop van de Jupiler League om te snijden. Fortuna leidt de dans, op 2 punten gevolgd door Jong Ajax en NEC. Beide achtervolgers spelen komende maandag opnieuw tegen elkaar.