Ten Hag ontkent nog maar eens dat hij een tovenaar is

Bron: www.ajaxlife.nl

Vooral in aanvallend opzicht heeft Ten Hag nog iets te toveren. © Pro Shots

Er wordt al wel gesuggereerd dat Ajax zijn hoop op de landstitel zag vervliegen door de trainerswissel. De komst van een nieuwe trainer betekent ook een grote kans op het morsen van punten. Voor Erik ten Hag is het gevoel hierbij tweeledig.

Ten Hag werd binnengehaald als een soort tovenaar die Marcel Keizer kwam vervangen omdat Ajax het idee had dat het onder de vorige trainers niets was en ook niets meer zou worden. Het lijkt erop dat de waarheid ergens in het midden ligt.

“Het trainerschap werkt niet zo dat je met een toverstaf binnen komt lopen en even iets aantikt zodat het functioneert. Ik heb ook nooit gezegd dat ik een tovenaar ben. Je hebt te maken met hoogte- en dieptepunten en vanuit dieptepunten kunnen mooie dingen ontstaan,” aldus Ten Hag tijdens de persbabbel.

Het gekke is dat er wel degelijk een kansje was om alsnog kampioen te worden, maar juist op het moment dat Ajax naderbij kon sluipen, schoot het in eigen voet. Het gat ten opzichte van PSV is nu weer terug waar het ooit was: tien punten maar liefst.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23628

Gegevens