Huntelaar: “In die duels moet je een beetje slim zijn”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax behaalde een belangrijke overwinning om in het spoor van PSV te blijven. Tegelijkertijd neemt het ook drie punten meer voorsprong op de andere concurrent: AZ.

Duels

Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, iets wat de ervaren Huntelaar wel ligt. Vooral de duels met zijn naaste belager Hatzidiakos sprongen eruit. “Dat waren goede duels, met allemaal wel”, zegt Huntelaar tegen de NOS. In dit soort wedstrijd kan ervaring het verschil maken. “Je wilt gewoon winnen, dus gebruik je alles wat daar voor nodig is.” Die ervaring nam Huntelaar ook mee in zijn duel met de AZ-verdediger, waarna Ajax een penalty kreeg. “In die duels moet je een beetje slim zijn. Ik draaide bij hem weg en hij zat toen al om mij heen. Op zo’n moment kun je alleen nog maar vast houden. Gelukkig zag de scheids dat ook.”

Doelpunt

Ajax maakte vlak voor rust de gelijkmaker. AZ verspeelde de bal op het middenveld en Ajax schakelde vliegensvlug om. “Neres wint de bal en zag mij gaan. Hij gaf hem goed mee. Met een sliding kon ik de bal nog over de keeper stiften”, zegt Huntelaar over zijn goal.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/huntelaarindieduelsmoetjeslimzijn/