Henk Spaan: “Siem kan Ajax kampioen maken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Journalist Henk Spaan heeft zich uitgelaten over Ajax, en dan met name over de middenvelder die deze zomer overkwam van Newcastle United, Siem de Jong. Spaan heeft een hoge pet op van Siem de Jong en is blij dat hij is teruggekeerd bij Ajax: ‘”Siem kan Ajax kampioen maken.”

Siem de Jong scoorde al een aantal keer na zijn invalbeurt, en dat is ook Henk Spaan opgevallen: “Siem is zo’n voetballer waarvan je weet dat hij gaat scoren als hij invalt. Althans, bij Ajax dit seizoen. Gek genoeg leefde ik lang in de waan dat hij verhuurd was door Newcastle. Nu blijkt dat hij een koopje was van vier miljoen. En levert de aanwinst nog salaris in ook.” Aldus Spaan in Het Parool.

Ook over de persoon Siem de Jong is Henk Spaan zeer te spreken: “Siem de Jong is op deze leeftijd, in deze vorm een speler die Ajax kampioen kan maken. Zoals hij het duel met Willem II besliste, dat doen weinig voetballers hem na. In alle rust prikt hij van 12 meter de bal in de hoek. Eriksen kan dat, Lampard deed het vroeger, Guus Til gaat het leren. Het zijn spelers die gemakkelijk worden onderschat. Geen glamour, geen kapper, geen arrogantie: alleen maar rendement.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/henk-spaan-siem-ajax-kampioen-maken/