Appie maakte ongelooflijk veel indruk op Emanuelson

Bron: www.ajaxlife.nl

Emanuelson in de periode dat hij clubloos bij Ajax trainde. © Ajax Images

Het blijft een beetje gek Urby Emanuelson bij FC Utrecht te zien voetballen. Ajax was niet aan de orde. De club zit nog wel in zijn hart. Appie Nouri ook.

De inmiddels 31-jarige linksback volgt Ajax nog altijd, zegt hij in Voetbal International. “Dat lijkt me ook niet meer dan logisch voor iemand die in totaal zeventien jaar aan die club verbonden is geweest en nog steeds in Amsterdam woont. Dat Ajax het nu moeilijk heeft, gaat me aan het hart.”

Emanuelson maakte Nouri mee toen hij trainde bij Jong Ajax om zijn conditie op peil te houden. “In die weken heb ik ervaren hoe populair en geliefd hij is. Een topgozer, altijd vrolijk, altijd positief. En leergierig, jongen. Alles wilde hij weten van me.”

De bescheiden routinier vervolgt: “Over AC Milan, over het Ajax van vroeger, over hoe hij beter kon worden. Vragen, vragen, vragen; steeds maar weer. De leergierigheid spatte van Appie af. De drang om te slagen, de beste te willen zijn, zat er zó in bij hem. Daarmee maakte hij ongelooflijk indruk op me. Reden dat ik nog vaak aan hem denk.” 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22653