Keizer: “Alles afschuiven op dat verhaal is niet fair”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na de uitschakeling tegen Rosenborg verscheen Marcel Keizer voor de camera’s van Ziggo om uitleg te geven over wat er was gebeurd. Ajax boog een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar gaf het alsnog weg toen Zeefuik in het veld kwam voor Dolberg.

Keizer legt zijn wissel uit: “Zeefuik is snel en hij kan die buitenspeler uitschakelen. Met Joël op het middenveld houd je controle en je houdt koppers in het veld”, zo was de gedachte van Keizer. Maar dat pakte dus niet goed uit.

Welke gevolgen de uitschakeling in Europa heeft voor de samenstelling van de selectie, durfde Keizer niet te zeggen. Het is voor te stellen dat spelers willen vertrekken naar een club die wel Europees speelt. Duidelijk is in ieder geval dat Ajax zelf de selectie niet op orde heeft na het vertrek van een aantal belangrijke spelers. Keizer wil dat echter niet als reden van uitschakeling opvoeren: “Dan schuiven we alles af op dat verhaal, dat vind ik niet fair. Met deze groep hadden we Rosenborg uit moeten schakelen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/keizer-afschuiven-verhaal/