Dolberg gehuldigd op Voetbalgala als Talent van het Jaar

Bron: ajaxfanzone.nl

Kasper Dolberg is maandagavond tijdens het 36e Voetballer van het Jaar Gala onderscheiden als Talent van het Jaar. De Deen kreeg de Johan Cruijff Prijs uitgereikt van Peter Bosz, zijn coach van vorig seizoen en de trainer die Dolberg liet doorbreken in zijn eerste seizoen bij Ajax1.

,,Als je lang in het voetbal meeloopt, werk je met veel spelers”, aldus Bosz in zijn lovende speech. ,,Heel af en toe kom je iets bijzonders tegen. Dat was bij Kasper het geval. Bijzonder omdat hij iets in zich verenigd wat je altijd aan het zoeken bent in een spits. Dan praat je over een complete spits, dat is Kasper Dolberg. Ik weet dat er heel veel vertrouwen in Kasper is binnen Ajax. Iedereen die met hem gewerkt heeft, erkent zijn potentie en kwaliteiten. Daarom zou ik hem willen zeggen: ‘je moet zo lang mogelijk blijven voetballen om de spits te worden waarvan ik denk dat je die kan worden’. Afgelopen seizoen heeft hij een geweldige stap gezet. Ik ben heel trots op hem dat hij zoveel wedstrijden heeft gespeeld op zo’n hoog niveau. Die lijn moet hij doorzetten, dan kan hij de absolute top halen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/08/21/dolberg-gehuldigd-op-voetbalgala-als-talent-van-het-jaar/

Gegevens

Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff