Ajax moet direct in achtervolging na nederlaag in Almelo

Bron: www.ajaxlife.nl

Dit stond niet in ons draaiboek. © Pro Shots

Heracles Almelo - Ajax: 2-1. Dat is wat je noemt een valse start. En het zure is dat het nergens voor nodig was. Maar daar koop je niks voor, uiteindelijk is het de uitslag die telt. Een uitslag waardoor Ajax direct in de achtervolging moet.

Ajax had in Almelo vrijwel de gehele wedstrijd de bal, kreeg kansen, kwam om voorsprong en leek de buit binnen te hebben. Maar net als tegen Nice drukte het niet door. Ajax vergat de wedstrijd te killen, zoals dat heet. En zo ging Heracles met de punten lopen.

De nederlaag betekent dat Marcel Keizer de eerste Ajaxtrainer sinds Marco van Basten is die zijn eerste competitiewedstrijd verliest. Niet dat je het Keizer direct kunt aanrekenen, het maakt het vooral allemaal nog zuurder. Helemaal als je bedenkt dat Heracles sinds 1965 niet meer won van Ajax…

Maar goed, Ajax moet niet te lang blijven treuren. Donderdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan komt Rosenborg BK op bezoek in het kader van de play-offs voor de Europa League. Zoals Bobby Haarms zou zeggen: we moeten door, snuiters.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22288