Younes gaat boeken in als winnaar Confederations Cup

Bron: www.ajaxlife.nl

Younes is een mooie ervaring rijker met de nationale ploeg. © Pro Shots

Amin Younes heeft met Duitsland de Confederations Cup gewonnen. Hij is de eerste Ajacied die hier in slaagt. De buitenspeler bleef de gehele finale op de bank, maar ontving wel gewoon een gouden medaille. Duitsland was in Sint-Petersburg met 1-0 te sterk voor Chili.

Lars Stindl ging de boeken in als matchwinnaar. Hij scoorde in de twintigste minuut, terwijl het er tot die tijd juist op leek dat er een Chileen zijn naam op het scorebord zou terugzien. Stindl maakte optimaal gebruik van gepruts bij Chili achterin.

Younes keek vanaf de bank toe en zag dat het goed was. Chili ging in de slotfase nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar scoren was te veel gevraagd. De vorige twee wedstrijden mocht Younes in de laatse minuten invallen, dit keer bleef de linksvoor op de bank.

De grote vraag is nu of we Younes nog mogen bewonderen in het shirt van Ajax. De Duitser speelde de finale van de Europa League, wint dus de Conferedations Cup en is deze zomer een interessant target voor clubs die hun selectie wensen te versterken.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22032