Cillessen: “Geen spijt van overstap naar Barcelona”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Jasper Cillessen vertrok afgelopen zomer vlak voor het einde van de transferperiode naar FC Barcelona. Het leverde bij Ajax kortstondige paniek om de keeperspositie op, terwijl Cillessen bij Barcelona op de bank belandde. Wel pakte Cillessen afgelopen weekend een prijs, de Copa del Rey. De Catalanen laten meestal hun tweede doelman spelen in het bekertoernooi. “Het is altijd lekker om je met een prijs bij het Nederlands elftal te melden”, aldus Cillessen tegen De Telegraaf.

Drie prijzen

Maar hij is ambitieus en wil meer: “Volgend seizoen hoop ik alle drie de prijzen te pakken.” Daarvoor zal hij wel de concurrentiestrijd van Marc-André Ter Stegen moeten winnen, die onlangs nog bijtekende tot medio 2022.

Geen spijt

Hoewel hij dus vrijwel alleen in het bekertoernooi in actie komt, heeft Cillessen absoluut geen spijt van zijn keuze om Ajax te verlaten: “Ik sta met de beste spelers van de wereld op het trainingsveld. Door het trainen daar heb ik gemerkt dat ik in alle opzichten een betere keeper ben geworden, dus zowel sportief als mentaal. Je krijgt per wedstrijd soms één bal op doel en die moet je tegenhouden.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/cillessen-geen-spijt-barcelona/