VDLaan bedankt supporters voor mooie dingen bij finale

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk maakt Van der Laan een volgend succes gewoon mee. © Pro Shots

Het is Ajax niet gelukt om de Europa League te winnen. Het is Ajax wel gelukt om de hele stad voor zich te winnen. Altijd alles geven voor Ajax Amsterdam nog niet eerder zo van toepassing als deze week. Eberhard van der Laan keek toe en zag dat het goed was.

Met grote schermen op het Museumplein en een toegezegde huldiging als de finale was gewonnen, keerde Ajax deze week terug in de stad. Dat was van 2011 geleden, maar de band tussen supporters en stad is de laatste jaren verbeterd.

Vandaar dat het weer mocht. En het verliep allemaal dikke prima, ondanks de redelijk kansloze nederlaag tegen Manchester United (2-0. Wat resteert zijn de herinneringen aan een paar mooie dagen, in de Amsterdamse binnenstad, inclusief voorpret.

Het Museumplein was binnen de kortste keren vol. Alleen daar al was zo'n 120.000 man op de been. Er werd zelfs een NL Alert verstuurd om Ajacieden die nog onderweg waren te verzoeken of ze niet ergens buiten de hoofdstad konden kijken. Het was zo druk dat de NS het nauwelijks aankon om de mensen weer naar huis te brengen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21900

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff