Ajax Jeugd: Ajax O15 kampioen na ruime zege

Ajax O15 is na een ruime zege Landskampioen geworden. De talenten wonnen met 6-0 van Stadsgenoot AFC. Naci Unuvar, Joshua Pynadath, Soulyman Allouch, Sontje Hansen en twee eigen doelpunten waren verantwoordelijk voor de eindstand.

De opdracht voor O15 was simpel: winnen of gelijkspelen en de titel was binnen. Al na drie minuten spelen werd duidelijk dat dat vandaag ging lukken. Naci Unuvar scoorde uit een voorzet van Joshua Pynadath. Een krappe vijf minuten later was het opnieuw raak. Dit keer werd een voorzet van Niyi Scholten in eigen doel gewerkt. Via Pynadath en Allouch werd de score bij rust naar 4-0 getild. In de tweede helft scoorde Sontje Hansen Ajax’ vijfde treffer en scoorde AFC opnieuw een eigen doelpunt.

Ajax O15 speelt op 10 juni nog de Bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van AZ.

Wedstrijdverloop:‘3. 1-0 Unuvar‘6. 2-0 Eigen Doelpunt AFC O15’18. 3-0 Pynadath’22. 4-0 Allouch’65. 5-0 Hansen’69. 6-0 Eigen Doelpunt AFC O15