Winnend O17 één punt verwijderd van titel

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax O17 is op een haar na zeker van de titel. De Amsterdammers wonnen hun uitwedstrijd bij Utrecht O17 met 1-2 en zijn nog maximaal één punt verwijderd van de titel. Zaterdag moeten de Ajacieden nog een punt halen, mits concurrent AZ woensdag van PSV wint.

Ajax kwam aardig uit de startblokken en kreeg na tien minuten een prachtige kans via De La Vega, Ekkelenkamp en Gravenberch. Laatstgenoemde kwam net iets te kort, maar vlak daarna was het vanuit de corner wél raak voor de Amsterdammers. Botman had het vizier op scherp in de zestien van Utrecht en nam de openingstreffer voor zijn rekening: 0-1.

Vervolgens nam trainer Gery Vink een aantal opmerkelijke beslissingen. De coach gooide zijn middenveld totaal om, waardoor Gravenberch op het middenveld stond en Ekkelenkamp het via de punt van de aanval mocht proberen. Het spel liep vervolgens totaal niet, maar dat gold ook voor Utrecht, waardoor Ajax met een voorsprong de kleedkamers op kon zoeken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/104257/winnend-o17-een-punt-verwijderd-van-titel