Europees seizoen leverde al ruim 10 miljoen op; donderdag 4,5 miljoen op het spel

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax doet voor het eerst in jaren weer eens mee in de kwartfinales van een groot Europees toernooi en dat is niet alleen op sportief gebied een mooie opsteker voor de club. De prestaties van Ajax over de grenzen tot nu toe leverde dit seizoen al ruim tien miljoen euro aan inkomsten, bestaande uit recettes, UEFA-premies en (geschat) tv-geld op, zo berekende De Telegraaf.

Donderdagavond staat er nog eens zo’n 4,5 miljoen euro op het spel, bestaand uit een premie van 1,6 miljoen euro voor het bereiken van de halve finale, 2,5 miljoen aan recette van de thuiswedstrijd en zo’n 400.000 euro aan tv-geld.

“Ja, het internationale succes is merkbaar aan de merchandise, sponsoring en de waarde van de spelers. Al is het moeilijk te bepalen of dat alleen door de goede Europa League-reeks komt. Het kan ook door de titelrace in de Eredivisie komen”, aldus financieel directeur Jeroen Slop.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/04/19/europees-seizoen-leverde-al-ruim-10-miljoen-op-donderdag-45-miljoen-op-het-spel/

Gegevens

Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Jeroen Slop