Bosz: “Gedachtegoed Cruijff nog binnen de club”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Peter Bosz en Dennis Bergkamp spreken in een video van Ajax TV over Johan Cruijff. De video is een preview voor de documentaire ‘De Erfenis van Johan Cruijff’, die is gemaakt door FOX Sports in samenwerking met Ajax TV.

“Zijn gedachtegoed is absoluut nog binnen deze club. Ik durf eigenlijk we te stellen dat zijn naam iedere dag wel valt binnen de club. Bij ons in de trainerskamer, op het veld, bij de medische staf en in de kantine. Zijn naam valt eigenlijk altijd wel”, zegt Bosz.

Dennis Bergkamp gaat in op het soort voetbal dat Ajax nastreeft. “Het voetbal wat je in de wereld ziet is ergens ontstaan. En ik denk dat dit bij Ajax is ontstaan. Rinus Michels en Johan Cruijff. Ik denk at we het altijd zo moeten doen bij Ajax, want we zijn er min of meer voor geschapen om dat soort voetbal te spelen. Wij als Nederlanders, maar vooral als Ajacieden. Het zit in ons DNA. Het is belangrijk dat Ajax een trendsetter is. Wij doen dingen die nog niet gedaan zijn. Wij moeten niet meegaan in andere signalen en speelstijlen van andere clubs, nee wij willen deze stijl blijven volgen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bosz-gedachtegoed-cruijff-nog-binnen-club/