Klaassen geschorst voor return tegen K'hagen

Ajax zal het in de return tegen FC Kopenhagen volgende week donderdag moeten doen zonder zijn aanvoerder Davy Klaassen. De Hilversummer kreeg in het heenduel van donderdagavond opnieuw een gele kaart en is daardoor geschorst.

In het duel met de Denen leek Ajax vlak voor tijd dankzij een rake kopbal van Kasper Dolberg op 2-2 te komen, maar zijn doelpunt werd wegens een duwfout afgekeurd. Klaassen reageerde vervolgens furieus richting de scheidsrechter, die het gedrag van de Ajacied niet tolereerde. Een gele kaart was het gevolg, waardoor Ajax het in de return moet doen zonder zijn captain.

Ajax verloor de heenwedstrijd uiteindelijk met 2-1. De Amsterdammers kwamen al binnen een minuut op achterstand, maar na een halfuur spelen zorgde Dolberg voor de gelijkmaker. Ajax was vervolgens beter, maar uit het niets scoorde FC Kopenhagen opnieuw. Pas in de laatste minuten van het duel kreeg Ajax nog enkele kansen op de 2-2.