De Ligt: “Spits uitschakelen geeft me nu echt een kick”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt is een hele sterke verdediger en dat al op zijn 17e. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij over zijn voeding en over zijn zaakwaarnemer Barry Hulshoff. “Weet je, vroeger was ik altijd een beetje een dikkerdje. ‘Dikkie’, noemden ze me toen ik in de jeugdopleiding van Ajax speelde. Ze stuurden me direct naar een diëtiste. Ik ben nu erg met voeding bezig. Ik heb recent zes wedstrijden in twaalf dagen gespeeld, dus dan moet je de batterij ook goed opladen.”

Het talent vertelt verder over zijn zaakwaarnemer. “Als je niet oppast, zit je zo acht uur met hem te praten over verdedigen. Heerlijk is dat. Ik ben pas drie jaar verdediger. Vroeger stond ik op het middenveld. Maar inmiddels geeft het me echt een kick om een spits uit te schakelen.”

“Tuurlijk kan ik ook gemeen zijn”, vervolgt hij. “Buiten het veld niet. Maar je karakter hoeft niet te stroken met je speelstijl. Nu heb ik jongens bij Ajax als echte vrienden. Kaj Sierhuis, Dani de Wit, Carel Eiting. Allemaal dezelfde keurige types, vlot pratend. Zij zitten allemaal in dezelfde situatie als ik. Met hetzelfde schema en hetzelfde doel.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/ligt-spits-uitschakelen-geeft-me-nu-echt-kick/