Zlatan bezorgt United League Cup

Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic bewijst ook op 35-jarige leeftijd nog altijd tot de wereldtop te behoren. In de League Cup-finale tegen Southampton bezorgde hij zijn ploeg de beker dankzij twee treffers (3-2). De Zweed scoorde zijn tweede goal drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd en deze klap kwam Southampton niet meer te boven.

Sinds zijn komst naar Engeland was Zlatan al veelvuldig trefzeker en dat was ook in deze belangrijke wedstrijd het geval. Binnen 20 minuten wist de Zweedse vedette het net al te vinden met een schitterende vrije trap van grote afstand. De voorsprong werd later in de eerste helft verdubbeld door Jesse Lingard waardoor de ploeg van Ibrahimovic op rozen leek te zitten. Echter wist Southampton nog terug te komen in de wedstrijd door twee treffers van Manolo Gabbiadini.