Zuid-Afrikaanse ontdekking van Overmars op proef bij Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Sonwabile Mfecane zal vier weken op stage komen bij Ajax, meldt Times Live. De speler komt op aanraden van technisch directeur Marc Overmars.

Overmars zag de 17-jarige aanvallende middenvelder aan het werk tijdens een persoonlijk bezoek aan de club uit Kaapstad. “Ik wil die nummer 8”, zo schijnt Overmars te hebben gezegd tegen Ari Efstathiou, voorzitter van Ajax Cape Town. “Zijn naam kon hij niet uitspreken”, zegt Efstathiou met een knipoog. “Hij is een erg getalenteerde jongen, als hij met beide voeten op de grond blijft staan, heeft hij een toekomst in het voetbal.” Mfecane zelf is blij met deze kans. “Het is een geweldig gevoel, ik voel me vereerd en opgewonden, maar ik weet wat me te doen staat. Ze hebben me verteld dat ik hard moet werken, omdat het een andere omgeving is voor me, dus ik moet gefocust blijven. Ik moet hard werken, niet alleen voor mezelf, maar voor de hele jeugd van Ajax Cape Town.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/02/07/zuid-afrikaanse-ontdekking-van-overmars-op-proef-bij-ajax/