Veltman: “Belangrijke drempel genomen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax nam zondag een belangrijke ‘drempel’, volgens Joël Veltman. De Amsterdammers konden na acht jaar eindelijk weer eens in de competitie zegevieren in Utrecht. “Nadat die penalty er niet in ging dacht ik wel even van ‘het zal toch niet weer gebeuren dat we hier met lege handen weg gaan…’. Gelukkig schoot Lasse toen de bal geweldig in de kruising”, zegt Veltman voor de camera van AT5.

“Ze loerden vooral op onze fouten, dat we een bal verkeerd aannemen. Daardoor kregen ze ook een aantal kansen”, vervolgt de verdediger. “In de tweede helft hadden ze een fase waarin zij de bovenliggende partij waren, maar over de gehele wedstrijd hebben we gedomineerd en verdiend gewonnen. Uiteindelijk dwingen we wel die 0-1 af. We hebben een belangrijke drempel genomen.”

Halverwege de tweede helft kreeg Ajax een penalty. Schöne miste echter vanaf elf meter. “Penalty’s moeten er altijd in. Maar hij werd ook flink afgeleid. Er werd wat prut naar hem gegooid, er gingen nog wat spelers bij hem staan, een blessuregeval en de keeper ging nog wat irriteren. Dat werkt niet in je voordeel, nee.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/veltman-belangrijke-drempel-genomen/