Kluivert: “Naam die zwaar op zijn schouders drukt”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Patrick Kluivert vertrok afgelopen zomer om bij Paris Saint-Germain aan de slag te gaan als directeur voetbalzaken. Daardoor kreeg hij niet de kans om zijn zoon Justin te trainen bij Ajax A1.

Als 18-jarige was Patrick Kluivert verantwoordelijk voor de 1-0 in de Champions League finale van 1995. Zijn zoon heeft dus grote schoenen te vullen. “Het is niet makkelijk voor een 17-jarige jongen die zo in de belangstelling staat om zo te presteren. Hij heeft natuurlijk een naam die zwaar op zijn schouders drukt, maar daar weet hij goed mee om te gaan”, zegt de 40-jarige Kluivert tegen De Telegraaf. Met Justin gaat het niet slecht. Hij begon bij Ajax O19, maar hij krijgt al geregeld de kans bij Jong Ajax en zelfs een keer zat hij op de bank bij Ajax 1. “Als vader breekt je hart als je er zelf niet bij kan zijn wanneer hij op de bank zit bij Ajax 1 of scoort in Jong Ajax”, baalt Patrick Kluivert. “Maar ik heb elke dag contact en ik kan hem natuurlijk als geen ander de ins en outs van het echte werk meegeven.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/12/30/kluivert-naam-die-zwaar-op-zijn-schouders-drukt/

Gegevens