Klaassen neemt het op voor Westermann

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Davy Klaassen schoot Ajax in Thessaloniki met twee doelpunten naar de volgende ronde. Nieuwkomer Heiko Westermann was echter verantwoordelijk voor de snelle 1-0 van PAOK, hij liet namelijk bij een corner zijn man lopen. In gesprek met De Telegraaf neemt Klaassen het voor hem op.

“Natuurlijk ken ik de kritische Ajax-fans en heel Nederland zal een mening hebben, maar dit is zo makkelijk”, aldus de aanvoerder. “Heiko heeft zo vaak op dit niveau gevoetbald en weet precies wat er wordt gevraagd. En zo slecht heeft hij het ook weer niet gedaan. Voor mij is hij niet echt door de mand gevallen. Natuurlijk maakte hij fouten, maar dat deden meerdere spelers”

Ook vindt Klaassen niet dat trainer Peter Bosz Westermann niet op had moeten stellen. “k vond het geen risico om hem hier te laten debuteren.” Klaassen kent ondertussen wel de sterke- en zwakke punten van de Duitser: “Hij loopt de honderd meter niet in tien seconden, dat weten we. Maar daarbij moeten we elkaar helpen. Op de trainingen zie ik zijn meerwaarde. Hij is rustig aan de bal, weet altijd de goede oplossing te vinden en kan goed koppen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/klaassen-neemt-op-westermann/

Gegevens