Jong Ajax verslaat Telstar in oefenduel

Onder leiding van Marcel Keizer heeft Jong Ajax Telstar met 3-0 weten te verslaan. Er werd door de beloftes sprankelend en vel aanvallend voetbal neergezet zodat Robert Muric en Vaclav Cerny, die niet mee mochten naar Griekenland, respectievelijk één en tweemaal konden scoren.

In de eerste helft had Telstar al niet veel in te brengen want door steeds keurig langs de flanken aan te vallen, werd de club uit Velsen-Zuid in de verdediging gedwongen. Vaclav Cerny poeierde de bal in de 14e minuut op het doel maar de doelman wist dit schot te keren. In de 24e minuut wist Robert Muric wél het doel van Telstar te raken (1-0). Het sprankelende spel werd ook door Abdelhak Nouri onderstreept met een prachtige actie die helaas op de paal strandde maar Cerny wist daarna toch de 2-0 te maken. In de tweede helft was Telstar iets sterker en raakte zowaar de lat maar Ajax bleef controle houden. Halverwege de tweede helft zette Vaclav Cerny de eindstand neer (3-0).

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik (71. Bergsma), Lartey-Sanniez, Eiting, Savastano (60. Mazraoui), De Jong, Muric, Clement, El Idrissi (60. Dekker), Nouri, Cerny