Ajax meldt officieel transfer Van Rhijn naar Club Brugge

Bron: ajaxfanzone.nl

Het was al enkele dagen bekend (zie eerdere bericht) maar eindelijk is het definitief: Ricardo van Rhijn is Ajacied-af en maakt per direct de overstap naar het Belgische Club Brugge KV, zo meldt via de officiële kanalen. Club Brugge KV meldde al eerder dat er overeenstemming was bereikt over een transfer van de 25-jarige verdediger.

Van Rhijn moet bij de Belgische kampioen de opvolger worden van Thomas Meunier, die door zijn goede optreden tijdens het EK in Frankrijk, voor zeven miljoen euro naar Paris Saint-Germain is vertrokken. Voor Van Rhijn wordt het zijn eerste avontuur in het buitenland. De Nederlander brak in 2011 door in het eerste van Ajax, speelde zich in de basis als opvolger van Gregory van der Wiel. Uiteindelijk verloor hij afgelopen seiozoen de concurrentiestrijd van landgenoot Kenny Tete. Van Rhijn speelde in totaal 163 officiële duels in het eerste elftal van Ajax. Van Rhijn werd bij Ajax driemaal landskampioen en veroverde eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/07/20/ajax-meldt-officieel-transfer-van-rhijn-naar-club-brugge/