Einde EK voor Milik na strafschoppen

Het EK zit erop voor de enige Ajacied die actief was op het toernooi, Arek Milik. Hij en zijn landgenoten mogen naar huis, nadat er na het nemen van strafschoppen werd verloren van Portugal. Milik scoorde zijn strafschop wel, maar omdat landgenoot Jakub Blaszczykowski zijn penalty gekeerd zag worden door keeper Rui Patricio is niet Polen, maar Portugal de eerste halve finalist.

Het duel begon goed voor de Polen dankzij een snelle goal. Lewandowski scoorde binnen twee minuten na een goede loopactie van Milik. Omdat Milik en Lewandowski enkele mogelijkheden onbenut lieten, bleef Portugal in de wedstrijd. Dat leidde tot de 1-1 van Renato Sanches, een van richting veranderd schot.

In de tweede helft speelde Polen behoudend. Toch kreeg Milik nog een mogelijkheid, maar Rui Patricio lette goed op en liet zich niet verschalken in de korte hoek. In de verlenging was Portugal de enige ploeg die nog enigszins aandrong op een winnende treffer. Deze treffer viel niet, maar omdat de Portugezen de strafschoppen beter namen dan de Polen, gaan zij zonder ook maar één wedstrijd binnen negentig minuten te winnen naar de halve finale.