Boilesen en Ajax eindelijk van elkaar verlost

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nicolai Boilesen en Ajax zijn sinds vrijdag 1 juli eindelijk van elkaar verlost. De verdediger had bij Ajax nog een contract tot en met donderdag 30 juni, welke nu officieel verlopen is. Op het moment heeft de linksback nog geen nieuwe club weten te vinden, maar kan hij nu wel genieten van een transfervrije status.

De Deen kwam in 2010 over van Brondby IF en begon vervolgens in de A1 van Ajax. Op 3 april 2011 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdamse club in het duel met Heracles Almelo (3-0). Vervolgens kende Boilesen veel spierblessures, waardoor hij nooit echt kon uitgroeien tot een vaste waarde in het elftal van Frank de Boer.

Pas in de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 speelde hij respectievelijk twintig en 22 wedstrijden. Bovendien was hij in het seizoen 2014/2015 bij afwezigheid van Niklas Moisander aanvoerder van de Amsterdammers. Nadat hij zijn contract niet wilde verlengen, besloot toenmalig trainer De Boer hem niet meer op te stellen. Vervolgens kwam Boilesen in het afgelopen seizoen niet meer uit voor zowel Ajax 1 als Jong Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/97493/boilesen-en-ajax-eindelijk-van-elkaar-verlost