Vink: “De balans van de nieuwe aanpak Jonk raakte zoek”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-jeugdtrainer Gery Vink heeft in een interview met Voetbal International uitgeweid over het vertrek van de voormalig hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk en hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind bij Ajax. “Ik neem mijn petje af voor de mensen die achter Wim en Ruben zijn blijven staan en hun conclusies hebben getrokken. Een dergelijke solidariteit zie je niet vaak in het profvoetbal.” Andere jeugdtrainers volgenden het voorbeeld van Jonk en vertrokken bij Ajax.

Vink zegt dat de trainers van andere sportgebieden voordelen heeft, maar dat het een en het ander moeilijk in te passen was. “Om de visie van Jonk goed te kunnen uitvoeren had je goede managers nodig. Want alle onderdelen binnen de opleiding moeten nauw met elkaar verbonden zijn. Er was steeds meer overleg nodig om de boel in goede banen te leiden. Op zeker moment zat ik vaker aan de vergadertafel dan dat ik op het veld stond.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/04/13/vink-de-balans-van-de-nieuwe-aanpak-jonk-raakte-zoek/

Gegevens