Ajax vrouwen slaan aanval van FC Twente af

De Ajax vrouwen hebben afgelopen vrijdagavond voorlopig de aanval van FC Twente op de koppositie weten af te slaan. De Amsterdammers hielden FC Twente op een gelijkspel.

Ongeveer een kwartier lang leek het erop dat Ajax drie punten zou uitlopen op de grote concurrent. FC Twente kreeg een corner van Ajax niet weg uit de zestien en Eshly Bakker prikte de bal in de 74e minuut binnen. Een minuut voor tijd maakte aanvoerder Daphne Koster echter een onnodige overtreding op de rand van het strafschopgebied. Twente-speler Jill Roord krulde de verkregen vrije trap knap over de muur en achter keepster Eli Sarasola: 1-1.

Marjolijn van den Bighelaar is teleurgesteld in het resultaat. “Bij mij komt het heel hard aan, dit is al de derde keer dat FC Twente toch nog terugkomt van een achterstand. En nu zelfs in de laatste minuut.” Van den Bighelaar voelde van tevoren dat er een topper aan zat te komen. “Ik voelde vanmiddag gezonde spanning en als je dan het veld op loopt en je ziet die supportersactie, dat is kippenvel.”