Tiental Jong Ajax wint nipt van FC Oss

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft vrijdagavond uit bij FC Oss met 1-2 gewonnen. Namens het Amsterdamse team waren Elton Acolatse en Vaclav Cerny trefzeker. Leeroy Owusu pakte een rode kaart.

In de openingsfase was Jong Ajax, dat speelde zonder afvallers van Ajax 1, direct de bovenliggende partij. Na een paar niet geslaagde doelpogingen van Frenkie de Jong en Richaïro Zivkovic was het Acolatse die de bal binnenschoot. FC Oss stelde daar in de eerste helft niet veel tegenover en de ploegen gingen zodoende met een 0-1 tussenstand de rust in.

Na de pauze verdubbelde Jong Ajax de voorsprong al snel. Cerny kreeg de bal en schoot raak in de korte hoek. Even later maakte Fatih Kamaci de aansluitingstreffer voor FC Oss, door een afgeslagen voorzet binnen te werken. Jong Ajax speelde het laatste halfuur met tien man, omdat Owusu rood kreeg voor het neertrekken van de doorgebroken Kamaci. Het bleef echter 1-2.

Opstelling FC Oss: Mous, Janssen, Balk, Pique, Kok, Stuy (83' Roshanali), Jansen, Kamaci, Schet, Zschuschen (69' Van Eijma), Bakx.

Wissels FC Oss: Van Eijma, Ket, De Vogel, Hengelman, Roshanali, Van der Sluijs, Van der Venne.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94404/tiental-jong-ajax-wint-nipt-van-fc-oss