Nationale discussie had even weerslag op spel Cillessen

Bron: www.ajaxlife.nl

Nee, Cillessen en Kazim komen niet op elkaars verjaardag. © Pro Shots

Aansteller. Toneelspeler. Het zijn typeringen die in 2015 aan Jasper Cillessen werden gehangen. Vooral na klassiekers, waarin de Ajaxdoelman het aan de stok kreeg met Colin Kazim-Richards, werd zijn gedrag onderwerp van gesprek. Zijn die drukke gebaren naar de tegenstander wel nodig?

Cillessen zou liegen als hij zegt dat die 'nationale discussie' hem allemaal niets deed. “In de supermarkt begonnen mensen er zelfs over. Ook familieleden werden er op aangesproken. Dat laatste vond ik vooral irritant,” deelt de keeper tijdens een interview met Ajax Life.

“Als je iets tegen mij hebt, prima, kom dan naar mij toe, maar val mijn familie er niet mee lastig. Dat heeft wel weerslag gehad op mijn spel. Ja, het vrat aan me,” geeft Cillessen toe. Hij sprak er over met een mental coach, die hem mee gaf dat hij het gedrag van anderen toch niet kan veranderen.

“Tijdens mijn blessure, waardoor ik fysiek ook even rust kreeg, heb ik het echt van me af kunnen zetten. Ik keerde weer fris terug, ben sindsdien weer de oude. Ik hoop die lijn door te kunnen trekken in 2016.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18942

Gegevens