Jong Ajax sluit jaar af met overwinning op FC Volendam

Jong Ajax heeft de laatste wedstrijd van het jaar afgesloten met een 2-0 overwinning op FC Volendam. Robert Muric en Sam Hendriks maakten de doelpunten voor het beloftenelftal. Een van de uitblinkers was Diederik Boer die meerdere malen zijn doel schoonhield.

Robert Muric was in de eerste minuten een van de betere spelers. In de vijfde minuut zag hij zijn solo in de zestien stranden. Een paar minuten later kwam hij wel tot scoren. Met een mooie uithaal vanaf de rechterkant zette hij Ajax op voorsprong. “Een beetje lucky”, gaf hij toe. “Maar het was geen voorzet. Ik wilde scoren.”

Diederik Boer wist na een halfuur spelen twee keer een goal van FC Volendam tegen te houden. Met twee zweefduiken hield hij hield hij de goals tegen. Aan de andere kant lukte dat keeper Hobie Verhulst niet. In de 35e minuut werd Muric in het strafschopgebied onderuitgehaald. Jong Ajax kreeg een penalty die werd benut door Sam Hendriks. Hij maakte alweer zijn tiende goal van het seizoen.